Ό. Γεροβασίλη: «Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης»

Ό. Γεροβασίλη: «Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην Real News, με αφορμή τοποθετήσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη, Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Στουρνάρα καλωσορίζει «και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο» στην κεντρική διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης για μείωση του στόχου επίτευξης μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Επίσης, ασκώντας κριτική ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ «αυτοπαγιδεύτηκε στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»», και παρά τα διαδοχικά αδιέξοδα, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ακόμη και σήμερα στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»».

«Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δεσμεύσουν την οικονομία της χώρας με πολύ μεγάλα πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, εμείς ήμασταν εκείνοι που μιλήσαμε πρώτοι για τον παραλογισμό της εξοντωτικής και διαρκούς λιτότητας που αυτά θα σήμαιναν. Εμείς καταφέραμε να μειώσουμε τους στόχους, ξεκινώντας από το 0,5% (το 2016) και φτάνοντας το 3,5% στο τέλος της τριετίας.  Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε η έγκαιρη δέσμευση για τον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους, ώστε -μεταξύ άλλων- οι ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτησή του να μην ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το αν η Αθήνα ευνοεί τη μη είσοδο του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, είπε ότι «τη χώρα την ευνοεί κάθε εξέλιξη αντίθετη προς τη λιτότητ α, ανεξαρτήτως από τον θεσμικό εκφραστή της».

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο Brexit, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό θα δημιουργούσε ευρύτερη αστάθεια στο σύνολο της ΕΕ, με δύσκολα προβλέψιμες επιπτώσεις πέραν των οικονομικών και υπογράμμισε ότι η Αθήνα απεύχεται το σενάριο του Brexit, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι η περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να επιταχύνει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, συνοχής και εκδημοκρατισμού».

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Γεροβασίλη: Η παραγωγική ανασυγκρότηση θα οδηγήσει σε μία Ελλάδα που θα παράγει και θα δημιουργείΣχόλια