Ο. Γεροβασίλη: Παλεύουμε να βγούμε από τα μνημόνια, με τον λαό όρθιο

Ο. Γεροβασίλη: Παλεύουμε να βγούμε από τα μνημόνια, με τον λαό όρθιο

«Είμαστε εδώ, είμαστε αισιόδοξοι και παλεύουμε ούτως ώστε να βγούμε από τα μνημόνια, να βγούμε από τις δεσμεύσεις με τον λαό όρθιο»», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι «με το κλείσιμο της αξιολόγησης και με όλα αυτά τα εργαλεία τα οποία δημιουργούνται, και έχουν ήδη δημιουργηθεί αυτό το διάστημα, η χώρα μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα ανακόψει αυτή την υφεσιακή πορεία».

Έχουν δημιουργηθεί οι όροι για την επίλυση με θετικό τρόπο και της δεύτερης αξιολόγησης

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι έχει γίνει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, περίπου στο 80% χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έως το 2018, οπότε και ολοκληρώνεται η συμφωνία, δεν υπάρχουν κι άλλα σημεία, που αφορούν κυρίως όμως το κομμάτι της υλοποίησης αυτών που ήδη έχουν συμφωνηθεί και νομοθετηθεί. Αναφορικά με το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων που θα συζητηθεί στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι με την προεργασία που ήδη έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Εργασίας και τον κ. Κατρούγκαλο και με τη δουλειά που έκανε το υπουργείο για την πρώτη αξιολόγηση έχουν ετοιμαστεί τα εργαλεία και για τη δεύτερη στο κομμάτι των εργασιακών και κυρίως για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί οι όροι για την επίλυση με θετικό τρόπο και της δεύτερης αξιολόγησης.

Επισήμανε ότι υπήρξαν απαιτήσεις παλαιότερα και οι οποίες στη συνέχεια βγήκαν από το κάδρο στη συζήτηση μέχρι σήμερα, που αφορούν κυρίως στον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, και υπογράμμισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιλυθούν και αυτά τα ζητήματα με θετικό τρόπο, όπως έληξε και η πρώτη αξιολόγηση».

Σημείωσε ότι «είναι η πρώτη χρονιά που δεν μειώθηκαν μισθοί, που δεν μειώθηκαν οι κύριες συντάξεις, που προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία, που ήταν βασικές μας γραμμές σε αυτή τη διαπραγμάτευση και πήγε καλά», για να τονίσει πως «έτσι και τώρα, το υπουργείο Εργασίας, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς στα εργασιακά ζητήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει και σκληρότερες απαιτήσεις, που συνήθως έρχονται από το ΔΝΤ, έχει ήδη οργανώσει ομάδες τέτοιες, ούτως ώστε να έχουν δημιουργηθεί οι όροι για την επίλυση με θετικό τρόπο και της δεύτερης αξιολόγησης, και είμαστε αισιόδοξοι».

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Γεροβασίλη: Η παραγωγική ανασυγκρότηση θα οδηγήσει σε μία Ελλάδα που θα παράγει και θα δημιουργείΣχόλια