Ο γνωστός ποινικολόγος και το κύκλωμα των αποφυλακίσεων

Ο γνωστός ποινικολόγος και το κύκλωμα των αποφυλακίσεων

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Ένας 54χρονος μεγαλοδικηγόρος με έδρα το Κολωνάκι είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση των αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά την οποία αποκάλυψε το ereportaz και η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο, τους γνωστούς ιατρούς και φυσικά τον Παύλο Καριωτέλη φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλωματος, πρώην εργαζόμενο του ΙΚΑ και μέλος των επιτροπών του ΚΕΠΑ, ο ρόλος του δικηγόρου εμφανίζεται κομβικός σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης του κυκλώματος που ενεργούσε -κατά το κατηγορητήριο- εντός και εκτός των ελληνικών φυλακών.

Βάσει νέων στοιχείων της δικογραφίας που βρίσκονται στην διάθεση του ereportaz προκύπτει ότι ο εν λόγω ποινικολόγος βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον Καριωτέλη όσο και με μια γυναίκα επίσης κατηγορούμενη η οποία τυγχάνει να είναι σύντροφος βαρυποινίτη.

Η συγκεκριμένη φέρεται να είχε ζητήσει από το μέλος των επιτροπών του ΚΕΠΑ με την χλιδάτη ζωή να «δοθούν χρήματα σε ιατρούς έτσι ώστε να προέβαιναν σε τροποποίηση ποσοστών αναπηρίας εγκλείστων». Συγκεκριμένα σε συνομιλία είχε πει στον Καριωτέλη: «Ο Δημήτρης (Ναστούλης αποφυλακίζεται και εμείς παίρνουμε ΚΕΠΑ από φυλακές που είναι πολλά λεφτά».

Ο ποινικολόγος

Από την πλευρά του ο γνωστός ποινικολόγος, Γ.Ρ. διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει δια ζώσεις συναντήσεις τόσο με την Καριωτέλη όσο και με την σύντροφο του βαρυποινίτη. Σε αυτές σύμφωνα με την δικογραφία «παραλάμβανε φακέλους που αφορούσαν περιπτώσεις εξέτασης ατόμων από επιτροπές ΚΕΠΑ, αιτήματα για έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών και έκδοση συντάξεων, προσφέροντας τις νομικές του υπηρεσίες έναντι αμοιβής».

Μάλιστα ο κοριός της ΕΥΠ «τσίμπησε» τον ποινικολόγο να ρωτάει συχνά πυκνά τους συγκατηγορούμενούς του εάν είχαν ολοκληρωθεί οι φάκελοι για υποθέσεις αδειών παραμονής αλλοδαπών οι οποίοι περιείχαν χαλκεμεύνα στοιχεία, ενώ σε άλλες τους ενημέρωνε για το ύψος της αμοιβής που πρέπει να λάβει. Σε άλλη συνομιλία του ακούγεται να ρωτάει τον Καριωτέλη εάν γίνεται να προστεθούν πλασματικές παθήσεις σε ήδη υπάρχουσε ψυχιατρικές γνωματεύσεις προκειμένου ο «πελάτης» να λάβει ποσοστό αναπηρίας εφόρου ζωής με τον «εγκέφαλο» του ΙΚΑ να απαντά: «Μπορώ να κάνω πολλά αλλά δεν θέλω από το τηλέφωνο, θέλω να τα μιλήσουμε…».

Σε επικοινωνία δημοσιογράφου του ereportaz και της «ΜΠΑΜ» με τον ποινικολόγο εκείνος δεν θέλησε να σχολιάσει το παραμικρό. «Δεν θέλω να αναφερθώ στην υπόθεση μέχρι να πάει στα δικαστήρια», είπε.

 


Σχόλια