Ο υφυπουργός που «ονειρεύεται» η Ελλάδα να γίνει…Νταβός!

Ο υφυπουργός που «ονειρεύεται» η Ελλάδα να γίνει…Νταβός!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει ένα ελληνικό νησί σε… «θερινό Νταβός», με στόχο την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

«Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί. Το έχουμε ονομάσει ως νησί τέχνης και φιλοσοφίας και σκεφτόμαστε το μετατρέψουμε σε θερινό Νταβός. Θα καλέσουμε κράτη που θέλουν να χτίσουν ένα οίκημα εκεί για τον συνεδριακό τουρισμό τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

«Θα καθιερώσουμε κάρτα εξαγωγέα με πλεονεκτήματα γι’ αυτούς που θα συμμετέχουν» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει «συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς που ασχολούνται με τις εξαγωγές, ώστε να μετατρέψουμε τη χώρα σε τόπο που θα πραγματοποιούνται διάφορα fora ανά περιοχή και θα συμμετέχουν γραφειοκράτες, επιχειρήσεις κλπ».

Αναφερόμενος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμοι νόμοι για τους τομείς του καπνού και αλκοόλ, ενώ στα καύσιμα παραδέχτηκε ότι «είμαστε ένα βήμα πίσω», αφού απλώς έχουν ήδη γραφεί τρεις τροπολογίες και τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι «περπατά κι αυτό».Σχόλια