Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε την άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε την άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου

Αίσθηση προκαλούν για άλλη μία φορά οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έρχονται στην επιφάνεια για άλλη μία φορά, με αφορμή την άρση της βουλευτικής ασυλία του γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αναλυτικότερα, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του γγ της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, μετά από σχετικό αίτημα της Δικαιοσύνης που έκρινε ότι ομιλία του επικεφαλής του φιλοναζιστικού μορφώματος προτρέπει σε βία κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το σχετικό αίτημα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε κάθε περίπτωση υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου ψήφισαν 195 βουλευτές, 6 ψήφισαν κατά, και 2 δήλωσαν «παρών».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, οι έξι που καταψήφισαν είναι οι: Χριστόφορος, Βερναρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ), και 4 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, οι κ.κ. Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλας, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Μάριος Γεωργιάδης.

«Παρών» δήλωσαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και Χρήστος Κέλλας (ΝΔ).Σχόλια