Ο ισχυρός άντρας της Jet Oil Νίκος Μαμιδάκης – Τα πετρέλαια και η επιχειρηματική δράση

Ο ισχυρός άντρας της Jet Oil Νίκος Μαμιδάκης – Τα πετρέλαια και η επιχειρηματική δράση

Μια φορά σου δίνεται η δυνατότητα να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και να την εκμεταλλευτείς στο έπακρον και πόσο μάλλον στις επιχειρήσεις. Όσο αφορά την περίπτωση του κ. Μαμιδάκη, του ισχυρού ανδρός της Jet Oil, οι απόψεις για τις ικανότητές του διίστανται.

ImageHandler

Για κάποιους έχει την επικεφαλίδα ενός έξυπνου άνδρα, που δεν κατάφερε να σώσει την εταιρία του, ενώ για κάποιους άλλους τάσσονται στο γεγονός ότι η κατάρρευση της Jet Oil είναι αποκλειστικά δικό του έργο.

Στο σοκ της είδησης περί πτώχευσης της γνωστής εταιρίας πετρελαιοειδών, έφερε μια αναμπουμπούλα στην δυναστεία Μαμιδάκη, που ξεκίνησε από ένα χωριό της επαρχίας Κισσάμου, έξω από τα Χανιά.

Ένα χωριό μικρό, που το χειμώνα κατοικείται από δέκα μόλις κατοίκους, που δεν έχει ούτε περίπτερο αλλά σύμφωνα με την Ελευθερία Μαμιδάκη, περισσεύει η αυθεντικότητα και η λεβεντιά.

eleftheria mamidaki

Η νεαρή Ελευθερία Μαμιδάκη ανήκει στη νέα γενιά της οικογένειας αφού είναι είκοσι οχτώ ετών


Φωτογραφίες από την οικογένεια Μαμιδάκη
Αυτήν που περίσσευε και στον Νίκο Μαμιδάκη, που βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, μετά την κατάρρευση της Jet Oil, παρά τα πενήντα οχτώ χρόνια εμπειρίας του στο επιχειρείν.
Είναι ο ένας από τα επτά αδέρφια που τρέχουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Οι υπόλοιποι έξι είναι οι Κυριάκος, Μανόλης, Κατερίνα, Ερασμία, Ελευθερία και ο Γιώργος Μαμιδάκης που δεν είναι εν ζωή πια.Οι παραπάνω απέκτησαν συνολικά δέκα εφτά παιδιά, είκοσι τέσσερα εγγόνια και δισέγγονα, ενώ κάτω από τον ευρύτερο οικογενειακό περίγυρο περιλαμβάνονται συνολικά εξήντα άτομα.

Έχοντας κρατήσει όλοι χαμηλά το κεφάλι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποφεύγουν την δημοσιότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως είναι η κυρία Μαριλένα Μαμιδάκη.
marinela mamidaki
Στη μέση η Μαριλένα Μαμιδάκη

Η κ.Μαμιδάκη έγινε ευρύτερα γνωστή χάρη τον πολυχώρο «Αθηναΐς» από τον οποίο πέρασαν μεγάλα ονόματα της υποκριτικής και της μουσικής, ενώ η νεαρή Ελευθερία Μαμιδάκη-συγκαταλέγεται στην νέα γενιά της οικογένειας αφού είναι είκοσι οχτώ ετών-για κάτι πολύ διαφορετικό.

Μεγαλωμένη στα Βόρεια προάστια, όπως και τα περισσότερα νέα μέλη της οικογένειας, τελείωσε το κολέγιο, σπούδασε Νομικά στο Λονδίνο και επέστρεψε στην Ελλάδα για να απασχοληθεί στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό.Μαζί με τα ξαδέρφια της και με έμπνευση από το χωριό των γονιών της, λανσάρει πριν τέσσερα περίπου χρόνια  μια σειρά γκουρμέ προϊόντων όπως λάδι από την Ανώσκελη, το οποίο κλείνεται σε ιδιαίτερα καλαίσθητες συσκευασίες.
kyriakos mamidakis
Ο Κυριάκος Μαμιδάκης (αριστερά) είναι ένα από τα επτά αδέρφια της οικογένειας Μαμιδάκηδων
Δικαίωση για το τελευταίο αποτέλεσμα, αφού το «Anoskeli»  κατακτά τις διεθνείς αγορές και δικαιώνει την Ελευθερία Μαμιδάκη, μέλος μιας δυναστείας με πολυσχιδείς δραστηριότητες.

Στα βιβλία ο ιδρυτής της δυναστείας Γιώργος Μαμιδάκης ξεκίνησε κάνοντας εμπόριο ροδέλαιου, πριν ρισκάρει στα πετρέλαια λίγα χρόνια μετά την κατοχή και έχοντας πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία.Από το 1955 μέχρι σήμερα οι Μαμιδάκηδες ασχολήθηκαν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στην εμπορία αυτοκινήτων-το 1973 έφεραν στην Ελλάδα τα Lada-στα ξενοδοχεία και στα σούπερ μάρκετ.

Απασχόλησαν την δημοσιότητα λόγω της στενής φιλικής τους σχέσης με την οικογένεια Μητσοτάκη-τα τραπέζια και τα εκατέρωθεν καλέσματα έχουν αφήσει ιστορία λένε οι γνώστες-μόνο που τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της Jet Oil.

Μιας εταιρίας που από το 2008 άρχισε να εμφανίζει προβλήματα που σταδιακά μαζευόταν, ενώ κάποιες κινήσεις ξένων επενδυτών να την αγοράσουν τα τρία τελευταία χρόνια, δεν περπάτησαν, μετά τους ελέγχους των ενδιαφερόμενων στα περιουσιακά στοιχεία της και στους ελέγχους των οικονομικών πεπραγμένων της.

Η ζωή της οικογένειας Μαμιδάκη κυλά από την Κρήτη, βλέποντας το όνομά της να «παίζει» συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ, για λόγους που τα μέλη της έλπιζαν να μην συναντήσουν ποτέ μπροστά τους.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «κανόνι» στην αγορά: Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και η Jetoil της οικογένειας ΜαμιδάκηΣχόλια