Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές :  «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να παραιτηθείτε, να φύγετε»

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές : «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να παραιτηθείτε, να φύγετε»

«Για ανθρώπους σαν και εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία, όπως είπε, με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός».

«Μπήκατε σε μυστικά παζάρια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.

«Πλην της γνωστής γάτας στις μυστικές συναντήσεις, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με εκπρόσωπο της διαπλοκής; Και γιατί τόσες συναντήσεις; Για να πείτε τελικά «όχι»; «Όχι» σαν αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι»», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπισμό της αριστεράς που βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης και είπε, χαρακτηριστικά, ότι «με τις ανοησίες σας είναι βέβαιο ότι τους επενδυτές θα τους κάνετε μετανάστες»,

«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», πρόσθεσε ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες κατά της διαπλοκής προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και επί Κώστα Καραμανλή, και επί Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι οι κ.κ Μουζάλας και Καμμένος είναι στις καρέκλες τους και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, ένα πράγμα σας μένει να κάνετε, κύριες Τσίπρα» είπε, στο κλεισιμο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ: «Να παραιτηθείτε, να φύγετε».

 Σχόλια