Ο κ. Πολάκης είναι  «μάρτυρας υπεράσπισης» της ξαδέλφης του ή υπουργός;

Ο κ. Πολάκης είναι «μάρτυρας υπεράσπισης» της ξαδέλφης του ή υπουργός;

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει και έχεις ακούσει τα πάντα από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, πάντα κάτι συμβαίνει και σε διαψεύδει ακαριαία.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε ρόλο υπερασπιστή της γιατρού που συμμετείχε στην επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που έμελλε να της κόψει το νήμα της ζωής στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και η οποία βαρύνεται με καταγγελία κλοπής οπιοειδών αλλά και για πιθανή εξάρτηση από ουσίες.

Ο κ. Πολάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή LiveNews του κ. Νίκου Ευαγγελάτου εξήρε το ήθος και τη λεβεντιά της Νεκταρίας Πολάκη καθώς και την επιστημονική της κατάρτιση.

«Είναι εξαιρετική γιατρός. Την ξέρω και ξέρω ότι έχει και την ηθική και τη λεβεντιά να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να πληρώσει αυτό που πρέπει να πληρώσει, αν πρέπει να το πληρώσει» είπε την ίδια στιγμή που η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της αναισθησιολόγου βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα σε δύο «μέτωπα», αφενός για την κλοπή της οπιοειδούς ουσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αφετέρου για τη συμμετοχή της ως αναισθησιολόγου στη μοιραία επέμβαση του παιδιού στο Βενιζέλειο

Κι ενώ περιμένεις αμεροληψία από έναν άνθρωπο με τη θέση που κατέχει ο κ. Πολάκης, ακούς διθυραμβικά σχόλια!

«Με βάση τα στοιχεία που θα βγάλει η προκαταρκτική εξέταση και η ιστολογική από τους ιατροδικαστές, θα φανεί αν θα πρέπει να γίνει ΕΔΕ» είπε ο κ. Πολάκης, αναφορικά με το τραγικό συμβάν, κι ενώ προηγουμένως είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως μία εξαιρετική γιατρό την αναισθησιολόγο…

Ο παντογνώστης υπουργός παρουσίασε και την δική του εκδοχή για την κλοπή των φαρμάκων από την εξαδέλφη του, κυρία Νεκταρία Πολάκη.

Τι κι αν η υπόθεση θα εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας; O ανεκδιήγητος κ. Πολάκης έχει ρο ρεπορτάζ!

«Σαφώς και είναι λάθος της (για τα φάρμακα), γιατί ξέρετε ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί κακώσεις αναγκάζονται να παίρνουν συχνά παυσίπονα. Λάθος της και βλακεία της, σε φάσεις στις οποίες είχε μεγάλη πίεση, επειδή είχε την πρόσβαση, για παυσίπονο αντί να πάρει άλλο, έπαιρνε αυτό (την πεθιδίνη). Έγινε η ΕΔΕ και το παραδέχθηκε η ίδια ότι: εγώ τα πήρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς αν η γιατρός Νεκταρία Πολάκη ήταν επαρκής, ο εξάδελφός της επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις των ιατρικών φορέων της περιοχής του Ηρακλείου: «Αυτό το απαντάνε οι συνάδελφοί της από την Ένωση των γιατρών και από τον Ιατρικό σύλλογο στο Ηράκλειο, οι οποίοι δημόσια είπαν ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την επιστημονική του επάρκεια…» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.Σχόλια