Ο καφές και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Ο καφές και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι ο καφές δεν είναι καλός για εμάς. Αλλά κάποιες έρευνες αποδείξανε ότι ο καφές μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Αυτό είναι υπέροχο, έτσι δεν είναι;

Εδώ είναι μερικά από τα κυρίως πλεονεκτήματα  του καφέ:

 

Πίεση αίματος. Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να μειώσει προσωρινά  την αρτηριακή σου πίεση, αλλά δεν μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως πίστευαν παλαιότερα.

 

Διαβήτης. Εάν είσαι βαρύς πότης καφέ μπορεί να έχεις τις μισές πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη, σε σχέση με αυτούς που δεν πίνουν καθόλου.  Έτσι, ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα το διαβήτη κάνει πέρα.

 

Καρκίνος. Ο καφές μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καφέ έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του ήπατος.

 

Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα του καφέ, για παράδειγμα, η δυνατότητα προστασίας από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά φαίνεται να προστατεύει μόνο τους άνδρες. Μια πιθανή εξήγηση για αυτή τη διαφορά μπορεί να είναι ότι το οιστρογόνο και η καφεΐνη χρειάζονται τα ίδια ένζυμα για να μεταβολιστούν και τα οιστρογόνα συλλαμβάνουν τα εν λόγω ένζυμα.

 

Αλλά μετά από όλα αυτά, να θυμάσαι να μην το παρακάνεις με τον καφέ, ίσως υπάρχει ένας λόγος για τον μύθο που ακούμε. Εφ ‘όσον είσαι προσεκτική και πίνεις και τρως σωστά θα είσαι μια χαρά.

 

 Σχόλια