Ο καύσωνας… άργησε μία μέρα, αλλά ήρθε! – «Καμίνι» από αύριο η χώρα

Ο καύσωνας… άργησε μία μέρα, αλλά ήρθε! – «Καμίνι» από αύριο η χώρα

Στους 36 βαθμούς Κελσίου θα «σκαρφαλώσει» από αύριο ο υδράργυρος, με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται μέχρι και τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, κ. Τάσου Αρνιακού, αύριο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, σε αρκετά σημεία της χώρας.

Ο καύσωνας θα πλήξει κυρίως τις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν στη Λάρισα, τη Λαμία, τη Θήβα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, το Άργος και τη Σπάρτη.

Στο λεκανοπέδιο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Δευτέρα θα είναι η έντονη ζέστη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, κυρίως σε περιοχές της δυτικής Αττικής, την ώρα που στα νησιά του Ιονίου, οι νοτιάδες σε συνδυασμό με τον καύσωνα θα προκαλέσουν «ασφυξία» στην ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, τα μελτέμια που θα πνέουν και στα πελάγη θα είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ, θα κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη καθιστώντας, ωστόσο, υψηλό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τα… 40αρια θα διατηρηθούν μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σταδιακά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

 Σχόλια