Ο Καμμένος έριχνε στεφάνι εις μνήμιν των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού και τα Τουρκικά F-16 έκαναν «βόλτα» στα Ίμια

Ο Καμμένος έριχνε στεφάνι εις μνήμιν των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού και τα Τουρκικά F-16 έκαναν «βόλτα» στα Ίμια

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος  έριχνε στεφάνι στα Ίμια προς τιμήν τριών ηρώων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που πριν από 20 χρόνια έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Καλόλιμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».

Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά «αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Η διέλευση των δύο τουρκικών F-16 πάνω από την Καλόλιμνο, δυτικά-βορειοδυτικά των Ιμίων,έγινε την ώρα που το ελληνικό ελικόπτερο από το οποίο ο Πάνος Καμμένος πέταξε στεφάνι στη μνήμη του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.

Προφανώς το ελικόπτερο με τον κ. Καμμένο πετούσε πολύ χαμηλότερα από το ύψος στο οποίο κινήθηκαν τα τουρκικά μαχητικά, όμως η Άγκυρα φρόντισε να στείλει το μήνυμα…

Φωτογραφίες του κ. Καμμένου να ετοιμάζεται να ρίξει στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων των Ιμίων ανέβηκαν στο Twitter, από συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος έγραψε «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».Σχόλια