Ο Λέανδρος Ρακιντζής για το «πάρτι» διαφθοράς στο ελληνικό δημόσιο και οχι μόνο

Ο Λέανδρος Ρακιντζής για το «πάρτι» διαφθοράς στο ελληνικό δημόσιο και οχι μόνο

Για την διαφθορά στο δημόσιο τομέα και τις ακραίες περιπτώσεις που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, μίλησε ο Λέανδρος Ρακιντζής , σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Πέτρο Κουσουλό.

«Εδώ στην Ελλάδα, θεωρείσαι καλός υπάλληλος αν χτυπάς κάρτα το πρωί και το μεσημέρι» δήλωσε ο κ. Ρακιντζής, τονίζοντας στη συνέχεια πως «κανείς δεν εκτιμά την δουλειά και το έργο που προσφέρεις».

Έπειτα, ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έθιξε περιπτώσεις διαφθοράς ανθρώπων που ενώ οι ίδιοι εμφανίζονταν σαν όργανα της τάξης και την ηθικής, καταγγέλοντας μάλιστα οτιδήποτε τύγχανε προϊόν εξαπάτησης και δολιοφθοράς προς το δημόσιο, στη συνέχεια έσπευδαν να καλύψουν τις δικές τους υποχρεώσεις με παρόμοιου τύπου ενέργειες.

Εν συνεχεία, ο κ. Ρακιντζής μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται , αναφερόμενος στην υπόθεση ανανέωσης της θητείας του, η οποία ποτέ δεν συνέβη, καθότι ουδείς δεν προέβη στην λήψη απόφασης της εν λόγω υπόθεσης, με τον ίδιο ωστόσο να παραδέχεται πως ούτε εκείνος έκανε κάποια νίψη, ισχυριζόμενος πως «όταν ζητήσεις κάτι, πρέπει να δώσεις και αντιπαροχές». Όσο για τις 35.000 υποθέσεις «τρέλας» που είχε περαιώσει κατά την διάρκεια της θητείας του, έχει να θυμάται εκείνη της ΔΕΗ που όπως υποστήριξε οι υπάλληλοι χρέωναν τα ταμεία της επιχείρησης με τα έξοδα του απεργιακού τους αγώνα.

Τέλος σε ερώτηση που ετέθη στον κ. Ρακιντζή για το αν υπάρχει σωτηρία στην «ασθενή» δημόσια διοίκηση, εκείνος δήλωσε ότι: «Αν ο δημόσιος υπάλληλος δεν ζητήσει ή δώσει δικαιώματα δεν τολμάει κάνεις να τον ενοχλήσει» , βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρο τους προιστάμενους των υπηρεσιών που κατά την γνώμη του η επιλογή τους πρέπει να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Δείτε το βίντεο:



Σχόλια