Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε σήμερα ο γνωστός ηθοποιός, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, σε επίσκεψή του στο Βατικανό.

Ο χαρισματικός πρωταγωνιστής του Χόλυγουντ συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στον οποίο απευθύνθηκε στα ιταλικά λέγοντας: «Σας ευχαριστώ που μου εξασφαλίζετε αυτή την ιδιωτική ακρόαση».

3

Μεταξύ άλλων, ο Ντι Κάπριο, εμφανώς συγκινημένος, συζήτησε με τον ποντίφικα για την περιβαλλοντική κρίση, ζήτημα για το οποίο ο Αμερικανός ηθοποιός δραστηριοποιείται ενεργά.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να χαρίζει στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το βιβλίο «Κήπος των επίγειων απολαύσεων» του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμο ντε Μπος, και τον Πάπα να του δωρίζει την εγκύκλιο «Δοξασμένος να ‘σαι («Laudato Si»).

2

Χαρίζοντας στον Πάπα Φραγκίσκο το βιβλίο, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο του εξήγησε ότι ένας από τους πίνακες, ένα τρίπτυχο με τον Αδάμ και την Εύα, βρισκόταν στο δωμάτιό του όταν ήταν μικρός.

1

«Όσο ήμουν παιδί δεν καταλάβαινα τι σήμαινε, αλλά μέσω από τα παιδικά μου μάτια αντιπροσώπευε έναν πλανήτη, μία ουτοπία, τον υπερπληθυσμό, την υπερβολή, και ο τρίτος πίνακας ήταν ένας μαύρος ουρανός, που αντιπροσώπευε όσα συνέβαιναν στο περιβάλλον», δήλωσε ο Ντι Κάπριο.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια