Ο Λεβέντης «κάρφωσε» τον Τούρκο καναλάρχη που θέλει ελληνική τηλεοπτική άδεια (ΦΩΤΟ)

Ο Λεβέντης «κάρφωσε» τον Τούρκο καναλάρχη που θέλει ελληνική τηλεοπτική άδεια (ΦΩΤΟ)

«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ενωση Κεντρώων υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με την Ενωση Κεντρώων «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Οπως αναφέρει η Ε.Κ ο τούρκος καναλάρχης δήλωσε πως «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην «τολμήσει» ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Ολα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Milliyet που αναφέρει ότι ο 46χρονος, Ατσουν Ιλικαλι, ο μεγαλύτερος παραγωγός Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας και παρουσιαστής ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV 8 «θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι έχει αρχίσει ήδη επαφές και διαπραγματεύσεις για να πραγματοποιήσει την κίνησή του.

Ο Ατσούν Ιλικάλι, ο οποίος μέσω του διευθυντού μάρκετινγκ του καναλιού Ali Cemal Karabudak, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα: «Εχουμε 2 εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας […[ Και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας!».

Σύμφωνα με το Wikipedia το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει από τις 22 Φεβρουαρίου 1999. Ανήκει στο MNG Media Group και ο ιδιοκτήτης του είναι ο Acun Ilicali.

Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές.
Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Εχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία.

 Σχόλια