Ο μακελάρης του Μονάχου «εμπνεύστηκε» από τον ακροδεξιό νορβηγό Μπρέιβικ

Ο μακελάρης του Μονάχου «εμπνεύστηκε» από τον ακροδεξιό νορβηγό Μπρέιβικ

Όλοι θυμούνται την δολοφονική εκείνη ημέρα του 2011 στην Νορβηγία με τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να σκοτώνει 77 ανθρώπους.  Για προφανή σύνδεσμο του 18χρονου μακελάρη του Μονάχου με τον ακροδεξιό Νορβηγό κάνει λόγο η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με έγγραφα και άλλα στοιχεία απο το διαδίκτυο, τα οποία προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι Αστυνομικές Αρχές του Μονάχου, ο 18χρονος φαίνεται πως έδειχνε ενδιαφέρον και για άλλες επιθέσεις μαζικού τρομοκρατικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών και η Νορβηγία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail ο 18χρονος δολοφόνος του Μονάχου Αλί Νταβίντ Σονμπόλι «είχε την φωτογραφία του Μπρέιβικ στο προφίλ του στην εφαρμογή WhatsApp».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως ο δολοφόνος του Μονάχου είχε ψάξει μια επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο της Γερμανίας το 2009 και τις επιθέσεις στη Νορβηγία από τον Μπρέιβικ.

Η Αστυνομία της Γερμανίας θεωρούν ότι ο Σονμπόλι είχε εντρυφήσει πολύ στις αιματηρές επιθέσεις και ήξερε πολύ καλά την επίθεση στην Ουτόγια. «Ο σύνδεσμος είναι προφανής» λένε βαυαροί αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Οι υποψίες της Αστυνομίας είχαν κλίνει από τις πρώτες ώρες της επίθεσης στην εκδοχή να «εμπνεύστηκε» ο δολοφόνος από τον Μπρέιβικ καθώς το μακελειό στο Μόναχο έγινε την ίδια ημέρα με την συμπλήρωση 5 ετών από την διπλή δολοφονική επίθεση στην Ουτόγια από τον Νορβηγό μακελάρη.

Τότε ο Μπρέιβικ είχε αρχικά σκοτώσει 9 ανθρώπους με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Οσλο και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε 69 νέους που μετείχαν σε θερινή κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο 18χρονος μακελάρης!Σχόλια