Ο Μάρδας… «μάζεψε» τα περί πολέμου με Τουρκία

Ο Μάρδας… «μάζεψε» τα περί πολέμου με Τουρκία

Διευκρινίσεις έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του πως για τις παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αν δεν υπάρξει συμφωνία δια της διπλωματικής οδού, ο άλλος τρόπος είναι ο πόλεμος.

Νωρίτερα σε μια μάλλον ασυνήθιστη και πρωτοφανή -για τα χρονικά δεδομένα- ο κ. Μάρδας μίλησε για τις τουρκικές παραβιάσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και σημείωσε:

«Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»… Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.

Αν κάποιος προτείνει κάποια άλλη λύση, να μου δώσει τη λύση σε αυτό το οποίο εμείς προτείνουμε. Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως».

Πρόσπάθησε να τα… μαζέψει μετά το σάλο

Ο κ. Μάρδας είπε ότι με τη δήλωση του περιέγραψε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η διπλωματική λύση είναι μονόδρομος διότι η άλλη επιλογή είναι ο πόλεμος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Άρα η διπλωματία είναι η μόνη οδός, σημείωσε.

Για τις προκλητικές δηλώσεις Νταβούντογλου, ότι η Τουρκία θα άρει το casus belli αν η Ελλάδα παραιτηθεί από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε όπως έπρεπε στον Τούρκο ομόλογό του λέγοντας ότι « άλλο το casus belli το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή πραγματικότητα καθώς είναι κάτι που –τελικά- παραβιάζει ακόμα και βασικά άρθρα του ΟΗΕ και άλλο ένα νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας που απορρέει από το διεθνές δίκαιο».

Τελικά λουλούδια ή πόλεμος;

Σε μία χώρα όπου καταπατάται η ελευθερία του Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αποφάσισαν χθες να μοιράσουν λουλούδια σε γυναίκες δημοσιογράφους ένεκα της ημέρας.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες πλησίασαν τις γυναίκες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το κτίριο που επρόκειτο να συναντηθούν οι δύο άνδρες και τους πρόσφεραν λουλούδια.

 Σχόλια