Ο μεγαλοδημοσιογράφος και οι αγριεμένοι μπράβοι του

Ο μεγαλοδημοσιογράφος και οι αγριεμένοι μπράβοι του

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΑΓΚΑΝΑ

Τσαμπουκάς μεταξύ ανδρών της ασφάλειας πασίγνωστου μεγαλοδημοσιογράφου με νεαρό ντελιβερά ξέσπασε στην είσοδο φημισμένου steakhouse στο Μπουρνάζι. Το άγριο σκηνικό έγινε πριν από λίγες ημέρες και το προσωπικό του μαγαζιού ακόμα το «φυσάει και δεν κρυώνει».

Ήταν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ όταν δύο αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια σταμάτησαν στην είσοδο του ρεστοράν των δυτικών προαστίων που θεωρείται το καλύτερο στο είδος του για τις καλοψημένες αλλά και πανάκριβες XL μπριζόλες! Από το ένα όχημα κατέβηκαν με βιαστικές κινήσεις δύο άνδρες που σάρωσαν τον… ορίζοντα με το βλέμμα τους και, αφού σιγουρεύτηκαν πως όλα ήταν εντάξει (!), άνοιξαν την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου, απ’ όπου κατέβηκε ο ψηλός και αναγνωρίσιμος παρουσιαστής. Με το που πέρασε την είσοδο, συνοδευόμενος από ένα ακόμα άτομο της προσωπικής του φρουράς, τα κεφάλια των θαμώνων γύρισαν προς το μέρος του, μιας και τον αναγνώρισαν αμέσως. Τα πιρούνια σίγησαν, οι κουβέντες σταμάτησαν και οι σερβιτόροι έτρεξαν κοντά στον VIP. Ο δημοσιογράφος είναι γνωστός στο πανελλήνιο από τις πολιτικές εκπομπές του και κυρίως τις μεγάλες του τηλεοπτικές επιτυχίες με αποκλειστικές συνεντεύξεις σημαντικών ελληνικών και διεθνών προσωπικοτήτων. Βέβαια, στη δημοσιογραφική του πορεία εδώ και 30 χρόνια είναι και γνωστός για τις καλές του σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις σε σημείο παρεξήγησης.

Οι δύο άνδρες της φρουράς που τον συνόδευσαν αρχικά μέχρι την πόρτα του steakhouse έμειναν έξω από το μαγαζί και στέκονταν όρθιοι κοντά στην είσοδο, «σκανάροντας» όποιον πλησίαζε κοντά -και όχι μόνο- στο μαγαζί. Σοβαροί, μετρημένοι στα λόγια και με ύφος πολύ πιο βλοσυρό κι από εκείνο του Στίβεν Σιγκάλ στις χολιγουντιανές κινηματογραφικές ταινίες του, ήταν σε… ετοιμότητα για κάθε κίνηση και περίεργη άφιξη. Λες και το διαισθάνονταν!

Πραγματικά, λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε ένα ντελίβερι boy κρατώντας μια χάρτινη θήκη με τέσσερις καφέδες. Φραπέδες για την ακρίβεια. Μόλις ο νεαρός έκανε να ανοίξει την ξύλινη πόρτα εισόδου, οι δύο σωματοφύλακες τον ακινητοποίησαν. «Στοπ εδώ. Δεν μπαίνεις μέσα. Ακίνητος όπως είσαι» του φώναξαν κοφτά. Ο υπάλληλος τα έχασε. Του κόπηκαν τα πόδια. Η ασφάλεια του δημοσιογράφου θέλησε να εξετάσει τους… καφέδες! Το βρήκαν άκρως ύποπτο!

«Είναι παραγγελία από το μαγαζί» ψέλλισε ο νεαρός, αλλά εκείνοι, με πολύ «βαρύ» ύφος και συμπεριφορά, δεν… σήκωναν και πολλά. Τον κοιτούσαν σαν να είχαν μπροστά τους τρομοκράτη. Η φασαρία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους υπεύθυνους του steakhouse, που πετάχτηκαν έξω. Οι πλούσιοι πελάτες του μαγαζιού είχαν καρφώσει τα μάτια πάνω τους. Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τους δύο άντρες πως είχαν παραγγείλει καφέδες και πως γνώριζαν τον νεαρό. Κι εκεί ξεκίνησε η φασαρία. Έλεγε η μια πλευρά, έλεγε και η άλλη. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο διαπληκτισμός δεν άργησε. Την κατάσταση έσωσαν οι πιο ψύχραιμοι, που ζήτησαν ευγενικά από τους «σωματοφύλακες» να τερματιστεί η σκηνή για να μη γίνουν θέμα στα κανάλια!

Ο ντελιβεράς παρέδωσε τους καφέδες, πληρώθηκε και έφυγε κατακόκκινος από τον φόβο του, νιώθοντας το βλέμμα των ανδρών ασφαλείας πάνω του. Όσο για το προσωπικό του μαγαζιού, είχε τόσο πολύ νευριάσει, που δεν πρόσφεραν στους συνοδούς ούτε ένα ποτήρι νερό τις δύο ώρες που στέκονταν σαν στήλες άλατος περιμένοντας τον δημοσιογράφο να τελειώσει το φαγητό του.

Αξιοσημείωτη όμως ήταν και η αντίδραση του «σταρ» της δημοσιογραφίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σοβαρού αυτού περιστατικού δεν έδωσε καμία σημασία, σαν να μη συνέβη τίποτα, συνεχίζοντας απτόητος αυτός και η παρέα του το φαγητό.

Προφανώς, μαθημένος και συνηθισμένος από τη συμπεριφορά των ανδρών της ασφάλειάς του, δεν του έκαναν καμία εντύπωση τόσο η αγένεια με την οποία φέρθηκαν σε ένα παιδί που απλώς έκανε τη δουλειά του, όσο και η ασέβεια που έδειξαν προς το μαγαζί που φιλοξενούσε το «αφεντικό» τους…

Ωστόσο, είναι απορίας άξιον πώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει τόση φρουρά στη διάθεσή του, όταν πριν δύο μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για μείωση των φρουρών προκειμένου να ενισχυθούν τα τμήματα για την ασφάλεια των πολιτών. Άλλωστε, αυτοί οι τόσο πλούσιοι δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι φρουρούμενοι -πιθανοί στόχοι τρομοκρατών- θα μπορούσαν κάλλιστα να πληρώνουν από την τσέπη τους την προσωπική τους φύλαξη. Και ο συγκεκριμένος, αν δεν θέλει να πληρώσει για την προσωπική του ασφάλεια, μπορεί τα έξοδα να τα αναλάβει πρεσβεία χώρας πέραν του Ατλαντικού.

Το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ»


Σχόλια