Βασίλης Παπαδόπουλος: Ο μεσάζων και η εταιρεία φάντασμα

Βασίλης Παπαδόπουλος: Ο μεσάζων και η εταιρεία φάντασμα

  • Ο περιβόητος «μεσάζων», Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι εκ των ιδιοκτητών της εταιρίας «Ολυμπιακή Βιομηχανία»
  • Πρόκειται για Α.Ε. μη καταγεγραμμένη στο Μητρώο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού και δεν συνεργάζεται με το ελληνικό δημόσιο, άρα και το ΥΕΘΑ
  • Στοιχεία που φέρνει στο φως το eReportaz αποδεικνύουν πως δεν έχει το οικονομικό υπόβαθρο για να αναλάβει εργολαβία μεταφοράς πυρομαχικών σε χώρα του εξωτερικού

Εταιρία με μηδενικούς ετήσιους τζίρους που σε καμία περίπτωση δεν συνεργάζεται με το ελληνικό δημόσιο και που δεν διαθέτει τα εχέγγυα για μία εργολαβία τέτοιου τύπου, δηλαδή μεταφοράς εξοπλισμού στο εξωτερικό, είναι αυτή που εκπροσωπεί ο περιβόητος μεσάζοντας, Βασίλης Παπαδόπουλος, το πρόσωπο των ημερών στην ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε. συμφερόντων Βασίλη Παπαδόπουλου δήλωσε έσοδα από πωλήσεις το 2012 το ποσό των… μηδέν ευρώ! Τα επόμενα χρόνια δήλωσε: 6.015 Ευρώ για το 2013, 11.070 ευρώ για το 2014, 2.450 ευρώ για το 2015, ενώ για το 2016 δεν έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις- Ισολογισμό, οπότε είναι άγνωστο εάν είχε καν πωλήσεις. Την τελευταία πενταετία, πάντως, έχει δηλώσει ζημιές 500.000 ευρώ που μαζί με το παλαιότερο «άνοιγμα», έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή στην Ο.Β.Α.Ε . σε χρέη της τάξης των 3.000.000 ευρώ. Πρόκειται για δραστηριότητα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει οδηγήσει την εταιρία σε λουκέτο, αντ’ αυτού, όμως, έχει λάβει πρόσφατα επιχορήγηση της τάξης των 2.215.947,18 ευρώ!

Δείτε τον ισολογισμό του 2015, στον οποίο αποδεικνύεται η ζημιά της εταιρίας της τάξης των 69.882 ευρώ:

 

Με λίγα λόγια, η εταιρεία του μεσάζοντα-συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου παρουσιάζεται ως υπεργολάβος Αμυντικού Υλικού Διακρατικών Συμφωνιών κι ενώ στην πραγματικότητα η δραστηριότητά της είναι… πλασματική.

Δείτε το έγγραφο που επικαλέστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αφορά στην επιθυμία των Σαουδαράβων οι συζητήσεις να γίνουν χωρίς μεσάζοντα και «κυβέρνηση με κυβέρνηση»:

Η άγνωστη κόντρα δύο… Υπουργείων

Το eReportaz αποκαλύπτει πως τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση μεταξύ του ΥΕΘΑ και του ΥΠΕΞ, καθώς ο Νίκος Κοτζιάς έχει δώσει εντολή να εξεταστεί η περίπτωση του μεσάζοντα και ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να θεωρηθούν μη αποχαρακτηρισμένα τα έγγραφα της υπόθεσης, είναι για να μείνει μεταξύ των «τειχών της συγκυβέρνησης» η τεράστια αυτή υπόθεση.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται να ανήκει σε κολεκτίβα εταιριών με την ονομασία ORDTECH MILITARY INDUSTRIES SA, η οποία συμπεριλαμβάνει την Ολυμπιακή Βιομηχανία ως υποκατάστημά της στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μάλιστα, οι συγκεκριμένες εταιρίες ελέγχονται για πολλές παράνομες δραστηριότητες, διότι φαίνεται να πουλάνε όπλα γνωστά ως Controversial Weapon Systems. Κατά τα Ηνωμένα Έθνη – UNGC Controversial Weapon Systems ονομάζονται τα αμφιλεγόμενα συστήματα όπλων και καλύπτουν εκείνα που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο (και τα περισσότερα εθνικά) και για αυτά που υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι πρέπει να απαγορευτούν. Αυτά τα συστήματα όπλων περιλαμβάνουν: Βόμβες διασποράς, χημικά ή βιολογικά όπλα, νάρκες κατά προσωπικού (συμπεριλαμβανομένων των Claymore ναρκών), όπλα που περιέχουν εξαντλημένο ουράνιο και λευκό φώσφορο!

Αυτή είναι η λίστα των εταιριών υπό την ομπρέλα της ORDTECH MILITARY INDUSTRIES SA

 

Η διεύθυνση της εταιρίας στο Κιλκίς που αποδεικνύει ότι βρίσκεται στη λίστα της ελβετικής εταιρίας  ORDTECH MILITARY INDUSTRIES SA

 

 

 


Σχόλια