«Ο Μικρός Μότσαρτ» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

«Ο Μικρός Μότσαρτ» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

Το Μουσικό Νηπιαγωγείο «O Μικρός Μότσαρτ» είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς φίλους του στο Κέντρο Πολιτισμού Ρέντη. Μέσα από ένα μουσικό παιχνίδι φαντασίας, δημιουργίας και χρώματος και με εργαλεία το πιάνο και τη ζωγραφική, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν τα οφέλη που παρέχει η μουσική ανεξαρτήτως αν θα γίνουν μουσικοί ή όχι.

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη προχώρησε στη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος προκειμένου να καλύψει τις καλλιτεχνικές ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Παράλληλα ξεκίνησε τη λειτουργία του και το τμήμα Μουσικής Αγωγής Σύστημα Orff στη Νίκαια και στο Ρέντη. Πρόκειται για μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο που συνδυάζει το λόγο, το ρυθμό , την κίνηση και το τραγούδι. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όργανα όπως καστανιέτες, τρίγωνα, κουδούνια,woodblocks, τύμπανα, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα αλλά και τη φωνή τους. Με ηχητικές κινήσεις ανακαλύπτουν τις δημιουργικές ικανότητές τους και μαθαίνουν την τέχνη του αυτοσχεδιασμού.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Ο ρυθμός και η αρμονία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε όχι μόνο να συνεχίσουμε το τμήμα μουσικής αγωγής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και να ξεκινήσουμε για πρώτη φορά τη λειτουργία ‘Μουσικού Νηπιαγωγείου’ με στόχο να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία των λιλιπούτειων μαθητών. Ως Δημοτική Αρχή εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αξία των πολιτιστικών δράσεων γι’αυτό και φροντίζουμε να ενισχύουμε τα τμήματά μας καλλιεργώντας τις καλλιτεχνικές δεξιότητες μικρών και μεγάλων».Σχόλια