Ο Νίκος Παππάς παραδέχεται: «Έγιναν λάθη»

Ο Νίκος Παππάς παραδέχεται: «Έγιναν λάθη»

Έναν απολογισμό επιχείρησε να κάνει ο υπουργός Επικρατείας, αναμένοντας τα αποτελέσματα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει του επερχόμενου ανασχηματισμού.

«Παρατηρώντας από απόσταση πια την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο» , «έγιναν λάθη, αλλά όχι στρατηγικά, κεντρικά».

«Είχαμε τη λαϊκή εντολή και οφείλαμε να την εξαντλήσουμε, να πάμε σε διαπραγμάτευση μέχρι εκεί που μπορούσαμε και έπρεπε … Από την άλλη, δεν έπρεπε να βάλουμε σε κίνδυνο το επίπεδο ζωής των στρωμάτων που θέλουμε να εκπροσωπούμε, αυτός ήταν ο οδηγός μας» τόνισε.

Στο δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα αυτογνωσίας, ξανακοιτάμε με ψυχραιμία και από ικανή απόσταση όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, το πώς ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς έγινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, για να ξελασπώσει το λαό και την πατρίδα», είπε ο κ.Παππάς.

«Έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε και το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, την καρδιά της δημοκρατικής παράταξης που θα εγγυηθεί την μακροχρόνια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, που θα κλείσει τις πληγές της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια και την ύφεση».

Αυτά συνθέτουν την απάντηση στο στρατηγικό ερώτημα για το «τι κόμμα θέλουμε», είπε ο υπουργός.Σχόλια