Ο oίκος μόδας Fendi έγινε 90 ετών

Ο oίκος μόδας Fendi έγινε 90 ετών

Θρύλοι και παραμύθια με μυθικό σκηνικό τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Ο oίκος Fendi γιόρτασε με φαντασία και υδάτινη μεγαλοπρέπεια τα 90α γενέθλια του στο εντυπωσιακό μνημείο της «αιώνιας πόλης».Ο ιταλικός οίκος μόδας που συμπληρώνει  -σχεδόν- έναν αιώνα συνεχούς παρουσίας και  αναβλύζουσας κομψότητας επιστράτευσε μερικά από τα πλέον περιζήτητα μοντέλα της βιομηχανίας της μόδας, τα οποία  περπάτησαν πάνω στο νερό.

Δεν ήταν το φαινόμενο της  άνωσης ούτε κάποιο θαύμα. Τα μανεκέν βημάτισαν πάνω σε μια γυάλινη πασαρέλα, για λογαριασμό της δυναστείας των Fendi, η οποία κατέβαλε δωρεά ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για τις εργασίες  συντήρησης και αποκαταστάσης της Φοντάνα ντι Τρέβι (δεν δαπανήθηκε ούτε ένα κρατικό ευρώ).

Αυτός ήταν και ο λόγος που  εκείνη την ημέρα-την περασμένη Πέμπτη- οι γύρω δρόμοι είχαν κλείσει και δεν υπήρχε ούτε ένας τουρίστας στο ομορφότερο σιντριβάνι της Ρώμης. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι, εκεί όπου απαθανατίστηκε η χυμώδης Ανίτα Έκμπεργκ στην  πλέον μυθική σκηνή της ταινίας ‘Dolce Vita’ του πολυβραβευμένου  Φεντερίκο Φελίνι, από τους πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι  και η οικογένεια της μαζί με τον- επί 50 χρόνια-καλλιτεχνικό διευθυντή του Οίκου, Καρλ Λάγκερφελντ και καλεσμένους από όλους τους χώρους, είχαν κάθε λόγο να απολαμβάνουν  την επίδειξη, την οποία άνοιξε η Κένταλ Τζένερ, με ένα φόρεμα από αστραχάν στο μπλε του ωκεανού, κεντημένο με λεπτομέρειες από  ροζ και γαλάζια γούνα μινκ (εξοργίζοντας την PETA).
Η φαντασμαγορικη γιορτή για τα  ενενηντάχρονα του Fendi είχε τον τίτλο «Θρύλοι και Παραμύθια». Μοτίβα δανεισμένα από τον εικονογράφο των παραμυθιών, τον Δανό Κέι Νίλσεν, είχαν αποτυπωθεί σε γούνες και παλτά σε κάπες και φορέματα.

Στο καλλιτεχνικό έργο του Νίλσεν -λίγο πριν το θάνατο του-συμπεριλαμβάνεται και η Μικρή Γοργόνα της Ντίσνεϊ, ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.

Σχόλια