Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ)

Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ)

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του 44ου προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα ξεκίνησε με ένα «προσκύνημα». Ηταν παιδικό όνειρο του Ομπάμα να επισκεφτεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το πραγματοποίησε, έστω και στο τέλος της θητείας του.

  • Ο Μπαράκ Ομπάμα μπροστά στο Ερέχθειο
    US Embassy Athens/via Twitter

  • O Μπαράκ Ομπάμα με την Ελένη Μπάνου του υπουργείου Πολιτισμού στον Ιερό Βράχο. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική πρεσβεία

Την ξενάγηση του Αμερικανού προέδρου στην Ακρόπολη έχει αναλάβει η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Μπάνου, η οποία διακρίνεται δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στην Ακρόπολη με χαλαρό ντύσιμο αφού επέλεξε ένα γαλάζιο πουκάμισο, γκρι παντελόνι και ένα σκούρο μπλε μπουφανάκι, παρά το τσουχτερό κρύο. Αφού η αμερικανική αποστολή ανέβηκε τα σκαλιά και έφτασε στην Ακρόπολη ο αρχαιολογικός χώρος γέμισε με άνδρες ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπό την καθοδήγηση της ξεναγού Ελένης Μπάνου από το υπουργείο Πολιτισμού άκουγε με μεγάλη προσοχή την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου. Ο δημοσιογράφος του AP Josh Lederman απαθανάτισε καρέ καρέ την ξενάγηση του Ομπάμα στην Ακρόπολη.Σχόλια