Ο Π. Κουσουλός κατακεραυνώνει το σωφρονιστικο σύστημα της Ελλάδας

Ο Π. Κουσουλός κατακεραυνώνει το σωφρονιστικο σύστημα της Ελλάδας

Στο ρεπορτάζ του eReportaz για τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Επιτέλους Σαββατοκύριακο με την Ναταλία Γερμανού».

«Καταγράψαμε την κατάσταση υγείας η οποία επικρατεί. Τα δύο Υπουργεία, που είναι καθ’ ύλην αρμόδια, το Δικαιοσύνης και το Υγείας, δεν έχουν καμία μελέτη, δεν γίνονται εξετάσεις, δεν γίνονται έλεγχοι θερίζει στις φυλακές η ηπατίτιδα», τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Παράλληλα ο Πέτρος Κουσουλός απηύθυνε έκκληση προς τα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν, διότι, όπως είπε «είναι μία υγειονομική βόμβα μπροστά μας, πρέπει να γίνει έλεγχος και να υπάρξει μία σοβαρή αντιμετώπιση των κρουσμάτων». «Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στις φυλακές Κορίνθου διαπιστώθηκε ότι σε 100 κρατουμένος οι 25 είχαν ηπατίτιδα c, και 10 ηπατίτιδα a», ανέφερε.

«Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, ένα κράτος δικαίου και κοινωνικής Πρόνοιας, η κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος αποτελεί τον καθρέπτη της Κοινωνίας», κατέληξε ο Πέτρος Κουσουλός

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Επιτέλους Σαββατοκύριακο» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κρατούμενοι: Άνθρωποι ενός κατώτερου ΘεούΣχόλια