Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει κοινό εορτασμό του Πάσχα με Ορθόδοξους & Προτεστάντες

Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει κοινό εορτασμό του Πάσχα με Ορθόδοξους & Προτεστάντες

Τη διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς, έκανε γνωστή ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μία κίνηση ενίσχυσης του πνεύματος διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους και τους Προτεστάντες.

Μιλώντας στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, με την ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών, ο πάπας Φραγκίσκος είπε: «Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες».

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, η πρόταση του Πάπα αποτελεί σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου.

Σημειώνεται τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.Σχόλια