Ο Παρασκευόπουλος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την κατάληψη στο ξενοδοχείο «City Plaza»

Ο Παρασκευόπουλος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την κατάληψη στο ξενοδοχείο «City Plaza»

Aπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψη του στο χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος αναφορικά με το θέμα της ΧΑ πως «το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση και γενικά η εκτελεστική εξουσία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να καθορίζει τον τόπο και τον χρόνο της διεξαγωγής της δίκης», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης».

Την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής ο . Παρακευόπουλος την απέδωσε στην έλλειψη μεγάλων χώρων, στον μεγάλο αριθμό μαρτύρων, στα μεγέθη της δίκης αλλά και στην αποχή των δικηγόρων.

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη στις καταλήψεις ξενοδοχείων στην Αθήνα από αλληλέγγυους προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες, απάντησε λέγοντας πως «η δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει γιατί είναι αναρμόδια».

Όπως εξήγησε, «οι αρμόδιοι να παρέμβουν, αν γίνεται μία παράνομη πράξη είναι οι διωκτικές αρχές, η αστυνομία. Η δικαιοσύνη δεν έχει αστυνόμους για να κάνουν παρεμβάσεις».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε: «ακόμη και η εισαγγελία, όταν υπάρχει μια παράνομη πράξη που πρέπει να παρέμβει ενεργεί χωρίς υποδείξεις και εντολές από την κυβέρνηση, η οποία δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης όπως βεβαίως δεν έχει αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο έργο της αστυνομίας».

 Σχόλια