Ο Παρασκευόπουλος ρίχνει λάδι στη φωτιά: «Ο δικαστής πρέπει να ακούει τον σφυγμό της κοινωνίας»

Ο Παρασκευόπουλος ρίχνει λάδι στη φωτιά: «Ο δικαστής πρέπει να ακούει τον σφυγμό της κοινωνίας»

Ο κ. Παρασκευόπουλος έσπευσε να συμφωνήσει με την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου πως «είναι καθήκον των δικαστών να αφουγκράζονται την κοινωνία» συμπληρώνοντας μάλιστα πως «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας πως δεν έχει υπάρξει επί ημερών του καμία απολύτως παρέμβαση ή υπόδειξη. «Αν έχει υπάρξει, ας βγει κάποιος να με διαψεύσει» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε ενδεχόμενες αυξήσεις στις αμοιβές ανώτατων δικαστικών χαρακτηρίζοντας «λογική μια τέτοια κίνηση η οποία θα επέλθει μέσα από τη διαφορετική διαβάθμιση των μισθών τους» ενώ απέρριψε τα περί θεσμικής εκτροπής και συναλλαγής με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης: «το μισθολόγιο των δικαστών αποτελεί θέμα βαρύνουσας σημασίας, οπότε δικαιολογείται να ασχολείται με το θέμα ο πρωθυπουργός».

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως η λειτουργία των ελληνικών δικαστηρίων δεν είναι ικανοποιητική, και πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

 Σχόλια