Ο Πεταλωτής για τον μύθο του «αντιμνημονίου» που δημιούργησε…πρωθυπουργούς

Ο Πεταλωτής για τον μύθο του «αντιμνημονίου» που δημιούργησε…πρωθυπουργούς

Mε αφορμή τη σημερινή επέτειο ενός έτους απο την υπογραφή του τρίτου μνημονίου o ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής, σχολίασε: «Οι κύριοι Τσίπρας και Σαμαράς εκλέχθηκαν με αντιμνημονιακό χαρακτήρα και ‘‘η υπόθεση αντιμνημόνιο’’, όχι απλώς έχτισε πολιτικές καριέρες, αλλά δημιούργησε πρωθυπουργούς, με αποτέλεσμα να έρχονται χειρότερα μνημόνια και ενώ είμαστε στον ένατο χρόνο κρίσης να μην έχουμε προοπτική εξόδου», μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Βήματος» σχετικά με το ότι η απάτη της απογραφής του 2004, και όχι οι υπολογισμοί της ΕΛΣΤΑΤ το 2009, οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «είναι παράδοξο να διώκονται αυτοί που αποκατέστησαν το κύρος χώρας και να επιβραβεύονται αυτοί που με πλαστά στοιχεία εξαπατούσαν τις ευρωπαϊκές αρχές και τους έλληνες πολίτες».

petalotis

Εν συνεχεία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γιώργο Παπανδρέου:«Λιθοβολούν μια κυβέρνηση που προσπαθούσε στηρίξει τη χώρα, λοιδορώντας τον τότε πρωθυπουργό»

«Αν αποφεύγονταν όλα αυτά σήμερα θα είχαμε βγει από την κρίση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος.

Ο κ. Πεταλωτής άσκησε δριμύ κατηγορώ στον Κώστα Καραμανλή, δηλώνοντας ότι «δυστυχώς είναι άλαλος και δεν μίλησε για την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα». Ανέφερε μάλιστα ότι «όταν είδε πως χάνει την εξουσία, θυμήθηκε να γίνει σοβαρός πρωθυπουργός».

Ενώ πρόσθεσε ότι «κάποιοι από τους συνεργάτες του προσπαθούν να τον επαναφέρουν για να διασώσουν την πολιτική τους καριέρα».

Αναφορικά με την αδειοδότηση των καναλιών.

Στο όνομα της αποκατάστασης μιας τάξης στα ΜΜΕ γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, παρατήρησε εξάλλου ο Γιώργος Πεταλωτής

Τόνισε μάλιστα ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια αντιμετώπισης της λεγόμενης διαπλοκής, αλλά μοίρασμα της τράπουλας στο χώρο των ΜΜΕ με τρόπο που παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές.

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως γίνεται απόπειρα εξόντωσης ορισμένων καναλιών από την κυβέρνηση.

 Σχόλια