Ο Πούτιν προανήγγειλε κοινό γαλλο-ρωσικό σχέδιο εναντίον του ISIS

Ο Πούτιν προανήγγειλε κοινό γαλλο-ρωσικό σχέδιο εναντίον του ISIS

Τη συνεργασία Ρωσίας – Γαλλίας, για τη δημιουργία ενός κοινού γαλλο-ρωσικού σχεδίου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προανήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, οι δύο χώρες θα πρέπει να αναπτύξουν ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας, τόσο δια θαλάσσης όσο και δια αέρος.

Παράλληλα, ο ίδιος προανήγγειλε την αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, μέσω της αποστολής περισσότερων πολεμικών αεροσκαφών.

Στόχος αποτελεί ο διπλασιασμός των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακόμη, ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε ότι έχει δώσει ήδη διαταγή στο ρωσικό ναυτικό να σπεύσει στην ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να συνδράμει τις επιχειρήσεις της «σύμμαχης» Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Πούτιν και Ολάντ είχαν τηλεφωνική συνομιλία νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η αύξηση της συνεργασίας των δύο χωρών.Σχόλια