Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Βέλιος δεν προέβη στην ευθανασία στην Ελβετία

200 0

Μετά από εισαγγελική εντολή και παρουσία της συζύγου του, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου. Η εκταφή είχε συναποφασιστεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην  εκπομπή της Χριστίνα Λαμπίρη, ο στενός φίλος του Αλέξανδρου Βέλιου, Κρικόρ Τσακιτζιάν, αποκάλυψε τον λόγο που ο γνωστός συγγραφέας δεν έκανε ευθανασία στην Ελβετία, όπως είχε αρχικά αποφασίσει. «Δεν πήγε στην Ελβετία γιατί έχει ένα μωρό παιδί και του είπαν οι ειδικοί που τον παρακολουθούν «μην το κάνεις αυτό». Θα τον έφερναν σε στάχτη από την Ελβετία μέσα σε…», είπε ο Κρικόρ Τσακιτζιάν και πριν ολοκληρώσει η σοκαρισμένη Χριστίνα Λαμπίρη ψέλλισε: «Δεν μπορώ τόσες λεπτομέρειες, πραγματικά…».

«Του είπαν ότι θα πρέπει να έχει ένα μνήμα να ακουμπήσει το παιδί για να το αντιμετωπίσει ψυχολογικά. Έτσι απέκλεισε την Ελβετία τελευταία στιγμή. Δεν μεταφέρεται η σορός. Θα γινόταν αποτέφρωση», διευκρίνισε ο δημοσιογράφος.

 Join the Conversation