Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των αγώνων της 6ης Νεμεάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των αγώνων της 6ης Νεμεάδας

Με στίχους από τη ραψωδία Ζ΄ της Ιλιάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κήρυξε την έναρξη των αγώνων της 6ης Νεμεάδας στον ναό του Νεμείου Διός στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας.

«Κηρύσσω την έναρξη των αγώνων της 6ης Νεμεάδας, σύγχρονης αναβίωσης των αρχαίων Νεμέων αγώνων. Πάντοτε εμπνεόμενοι από τις αρχές του αθάνατου αρχαίου Ελληνικού πνεύματος. Κυρίως δε τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και του αίειν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος έμπροσθεν των στηλών του ιερού του Νεμείου Διός και δίνοντας το έναυσμα για την τέλεση αύριο των αγώνων που δεν έχουν ρεκόρ και απονομή μεταλλίων, αλλά οι νικητές στεφανώνονται όπως και στην αρχαιότητα με ένα στεφάνι αγριοσέληνου.

Στην τελετή που προηγήθηκε, η ιστορική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καλωσόρισε τους επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο και ακολούθησαν, χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων Σπύρο Κυριάκος, τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Καλαντζή, τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, της γενικής διεύθυνσης για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jens Nymand Christensen, ενώ ακολούθως η Νεμέα και η Εκεχειρία άναψαν τον πυρσό από την ιερή φλόγα του βωμού και η υψίφωνος Γελένα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου απήγγειλε στο μέσον του Ναού, την ωδή στη Νεμέα, σε στοίχους και μελωδία του Γιώργου Κωστούρου και σε διασκευή του Χρήστου Ζορμπά.

Την πραγματικά εντυπωσιακή τελετή και έναρξη της 6ης Νεμεάδας, παρακολούθησε εκτός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές Κορίνθιας Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας και Χρήστος Δήμας, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής και πλήθος κόσμου που είχε από νωρίς συρρεύσει στον αρχαιολογικό χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Πρ. Παυλόπουλος: Οι αγώνες των Επτανησίων είναι πηγή έμπνευσης για όλους μαςΣχόλια