Ο πρόεδρος του Ιράν αναβάλει την επίσκεψη του σε Γαλλία και Ιταλία

Ο πρόεδρος του Ιράν αναβάλει την επίσκεψη του σε Γαλλία και Ιταλία

Σε αναβολή των προγραμματισμένων επισκέψεών του σε Γαλλία και Ιταλία, έπειτα από την επίθεση που έμελλε να στοιχήσει την ζωή 153 ανθρώπων, προχώρησε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

Ο κ. Ροχανί ο οποίος θα μετέβαινε σήμερα στην Ιταλία και στη συνέχεια στη Γαλλία, ανέβαλε για μεταγενέστερη ημερομηνία το ταξίδι του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι με τους 126 νεκρούς (σύμφωνα με τη Le Figaro) και τους περισσότερους από 200 τραυματίες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και σε συντονισμό με τις χώρες όπου επρόκειτο να μεταβεί, ο Ιρανός πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ιταλία, το Βατικανό και τη Γαλλία για μεταγενέστερη ημερομηνία», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ιρανός πρόεδρος καταδίκασε απερίφραστα τις επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, σημειώνοντας σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι συνιστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», πρόσθεσε το IRNA.

«Εξ ονόματος του ιρανικού λαού, ο οποίος έχει πέσει και ο ίδιος θύμα τρομοκρατίας, καταδικάζω απερίφραστα τα εγκλήματα αυτά κατά της ανθρωπότητας και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον γαλλικό λαό και την (γαλλική) κυβέρνηση», αναφέρει ο Ροχανί στο μήνυμά του προς τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.Σχόλια