Ο πρόεδρος του Περού παίρνει μισθού 700.000 δολάρια αλλά του φαίνονται λίγα!

Ο πρόεδρος του Περού παίρνει μισθού 700.000 δολάρια αλλά του φαίνονται λίγα!

Αντικείμενο χλευασμού αλλά και οργής έγινε ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, ο οποίος… διαπίστωσε ότι ο μισθός του δεν φτάνει για τα… βασικά. Ο ίδιος αποφάσισε να «γκρινιάξει» για τον μισθό του, παρότι οι ετήσιες απολαβές του για πολλούς συμπατριώτες του ακούγονται σαν… επιστημονική φαντασία. Ο ηγέτης του Περού, λαμβάνει ετήσιο εισόδημα 700.000 δολαρίων!

Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε γιατί παίρνει λιγότερα από τους υπουργούς, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Correo. Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να συνέλθει από σκάνδαλο διαφθοράς με πρώην κυβερνητικό σύμβουλο, ο 78χρονος πρόεδρος, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είπε μιλώντας για μεταρρύθμιση που αφορά την αύξηση των μισθών των δημάρχων:

«Ο πρόεδρος της χώρας λαμβάνει τις μισές αποδοχές από αυτές ενός υπουργού. Υπάρχουν δύο υπουργοί εδώ. Αυτοί οι δύο έχουν τετραπλάσιες αποδοχές από τις δικές μου. Αυτό σας φαντάζει δίκαιο;».

Με αναρτήσεις στα social media, οι πολίτες του Περού χλεύασαν τις δηλώσεις του Κουτσίνσκι, με μερικούς να κάνουν παραλληλισμούς με τρεις εθελοντές πυροσβέστες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς προσπαθούσαν να σώσουν ανθρώπους από μια πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα προάστια της πρωτεύουσας Λίμα. Κάποιοι χρήστες του Τwitter όμως υποστήριξαν ότι ο Κουτσίνσκι θα πρέπει να λαμβάνει μεγαλύτερες αποδοχές από τους υπουργούς του.Σχόλια