Ο Σαμαράς θέλει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Τσίπρα και τον ίδιο

Ο Σαμαράς θέλει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Τσίπρα και τον ίδιο

Για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash, με αφορμή ενδεχόμενη απώλεια δεδηλωμένης στην ψηφοφορία επί πιθανής συμφωνίας.

«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δε στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης. Και ασφαλώς πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα δε εάν θα έμπαινε σε μία κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ απάντησε: «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και εν πάση περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ .Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».Σχόλια