Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων απαντά στο σεξιστικό παραλήρημα του Ψινάκη παρουσία της Πρωτοψάλτη

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων απαντά στο σεξιστικό παραλήρημα του Ψινάκη παρουσία της Πρωτοψάλτη

Με μια οργισμένη ανακοίνωση αποφάσισε να απαντήσει ο Σ.Ε.Α. στο πρωτοφανές σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ο οποίος, το βράδυ του Σαββάτου και σε εκδήλωση για την πανσέληνο, καταφέρθηκε με βαριά μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των γυναικών μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, και μάλιστα παρουσία της υπηρεσιακής Υπουργού Τουρισμού, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία ωστόσο επέλεξε να… σωπάσει, προφανώς μη αισθανόμενη την παραμικρή ανάγκη να υπερασπιστεί, όχι μόνο το φύλο της αλλά και την κοινή ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Διαβάστε εδώ: Πρωτοφανής σεξιστική χυδαιότητα Ψινάκη κατά των γυναικών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση: 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου! Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της.

Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον  τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμούκαι Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ


Σχόλια