Ο Σκουρλέτης «κατακεραυνώνει» το ΔΝΤ: Κακώς εμπλέκεται στις ευρωπαϊκές υποθέσεις

Ο Σκουρλέτης «κατακεραυνώνει» το ΔΝΤ: Κακώς εμπλέκεται στις ευρωπαϊκές υποθέσεις

Η παρουσία του ΔΝΤ με τις εμμονές που έχει δεν είναι και ο πιο θετικός παράγοντας, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα είναι η ανάμειξη του Ταμείου στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε χαρακτηριστικά ότι «ε, δεν γίνεται να προσποιηθούμε ότι το απολαμβάνουμε κιόλας». Επεσήμανε, δε ότι η επιβεβλημένη προσοχή στις δηλώσεις, σε «λεπτές» φάσεις των διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να συνεπάγεται και κυβερνητική αφωνία.

Για τις δηλώσεις Στουρνάρα σχετικά με το νομισματοκοπείο σχολίασε ότι πρόκειται για σενάρια που δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά.

Αναφορικά με το θέμα που έχει ξεσπάσει με την Eldorado ο υπουργός είπε οτι η εταιρία- πιθανότατα εξαιτίας της στάσης που τηρούσαν απέναντί της οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- έχει μάθει να λειτουργεί «ετσιθελικά». Επιπλέον τόνισε ότι η τακτική της μπορεί να συνδέεται με κίνητρα που σχετίζονται με την πορεία της μετοχής της. Το ζήτημα της Eldorado όμως, πρόσθεσε, έχει αναχθεί σε εμβληματικό, σε πεδίο σύγκρουσης δυο αντίθετων αντιλήψεων για την ανάπτυξη.

Για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της ΝΔ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατήρησε πως αυτή συνδυάζει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, όχι μόνο με τη στήριξη σε δυνάμεις της ακροδεξιάς (ως γνωστόν, τον κ. Μητσοτάκη στήριξε επισήμως ο Αδωνις Γεωργιάδης και εμμέσως ο Μάκης Βορίδης), αλλά και με τον λαϊκισμό. Ως παράδειγμα καθαρού λαϊκισμού στον πολιτικό λόγο του νέου αρχηγού της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τις αποστροφές του κ. Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ .

 Σχόλια