Ο Σόιμπλε διαψεύδει τον… εαυτό του για όσα υπονόησε περί πιθανής παραίτησής του στο Spiegel

Ο Σόιμπλε διαψεύδει τον… εαυτό του για όσα υπονόησε περί πιθανής παραίτησής του στο Spiegel

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας τις εικασίες περί ενδεχόμενης παραίτησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο του πολύκροτου δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «Ο Σόιμπλε φέρνει στο παιγνίδι την παραίτηση».

Σε δηλώσεις του στο Der Spiegel, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τονίζει πως «οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη του αξιώματός τους» και κανείς δεν έχει τη δύναμη να τους υποχρεώσει να ενεργήσουν αντίθετα στα πιστεύω τους. Συμπληρώνει δε με νόημα πως εάν κάποιος προσπαθήσει να τον πιέσει, «θα μπορούσα να πάω στον Πρόεδρο και να ζητήσω την αποδέσμευσή μου».

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτημα του Reuters για το αν ο κ. Σόιμπλε εξετάζει να ζητήσει απαλλαγή από τα καθήκοντά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απάντησε λιτά: «Όχι. Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;». Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

Στο ίδιο προδημοσιευμένο απόσπασμα, ο κ. Σόιμπλε παραδέχεται πάντως πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες είχε διαφορετικές απόψεις από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με την Ελλάδα, «Αυτό είναι μέρος της δημοκρατίας, κάποια φορά μπορεί να έχεις διαφορετικές απόψεις», είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην αφίσα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) για τις ευρωεκλογές του 1999, στην οποία εικονίζονταν ο ίδιος και η Άνγκελα Μέρκελ πάνω από το σύνθημα «Όχι πάντα η ίδια άποψη, αλλά ο ίδιος δρόμος», προσθέτοντας πως αυτό εξακολουθεί να ισχύει για τους δυο τους.Σχόλια