Ο σουλτάνος Ερντογάν έχει «ξηλώσει» 50.000 δημοσίους υπαλλήλους!

Ο σουλτάνος Ερντογάν έχει «ξηλώσει» 50.000 δημοσίους υπαλλήλους!

Τέσσερις μόλις μέρες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και ο Τούρκος πρόεδρος  έχει ξηλώσει ουσιαστικά τον Δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, μετα από εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα! Μετά τις μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών και μετά από την απομάκρυνση στρατηγών και ανώτατων αξιωματικών από τα καθήκοντά τους ήρθε όπως λέει το πρακτορείο Ανατολού και η απομάκρυνση του αρχηγού της χωροφυλακής στην Τουρκία.

Απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία για τους πανεπιστημιακούς

Στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου μπήκε την Τρίτη η παιδεία και τα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την παραίτηση 1.577 κοσμητόρων από τα πανεπιστήμια της χώρας. Η σχετική εντολή δόθηκε από το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης και αφορά τους κοσμήτορες τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όπως μεταδίδουν αυτή την ώρα τα κρατικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, απαγορεύθηκε η έξοδος από την Τουρκία στους πανεπιστημιακούς ακόμη και για τα επαγγελματικά τους ταξίδια.Σχόλια