Ο Στ. Θεοδωράκης «θυμάται» την τραγωδία στη Μαρφίν – ΦΩΤΟ

Ο Στ. Θεοδωράκης «θυμάται» την τραγωδία στη Μαρφίν – ΦΩΤΟ

Έξι χρόνια ολοκληρώθηκαν από την τραγική ημέρα της 5ης Μαΐου κατά την οποία τρεις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί όταν κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο κτίριο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μνεία στη «μαύρη» επέτειο, μέσω Facebook δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται τα τρία αθώα θύματα και στο οποίο σχολίαζε:  «Το τετραπλό έγκλημα «κουκουλώθηκε», κάτι που συνέφερε πολλούς»

«5 Μαΐου: η μέρα που κάηκε η Μαρφίν. Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Οι κοινωνίες όμως «απαντούν». Ψάχνουν τα αίτια, τους δράστες, τους αυτουργούς, τους συνενόχους, τις συνθήκες. Εδώ η πολιτεία «σιώπησε». Το τετραπλό έγκλημα στην Σταδίου «ξεχάστηκε» ή μάλλον «κουκουλώθηκε» -κάτι που συνέφερε πολλούς», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνέχισε: «Άλλωστε λίγες μέρες μετά η χώρα χρεοκοπούσε και επισήμως. Η κρίση δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομική. Είχε προηγηθεί η πολλαπλή μας χρεωκοπία σε όλα τα άλλα (όπως σωστά προσπαθεί να μας πει ο Χρήστος, ο άντρας της Αγγελικής -το βίντεο είναι από τους Πρωταγωνιστές που κάναμε για τους νεκρούς της Μαρφίν, τους νεκρούς που δεν θέλουμε να θυμόμαστε).

Σημειώνεται πως από την πυρπόληση του πρώην υποκαταστήματος της Μαρφίν έχασαν τις ζωές τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας, ανάμεσα τους και μια γυναίκα έγκυος στον 4ο μήνα. Πιο αναλυτικά, στη δίνη εκείνων των τραγικών γεγονότων, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.

Η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη


 Σχόλια