Ο Σταθάκης εκτός από το ένα εκατομμύριο ευρώ, ξέχασε να δηλώσει… 38 ακίνητα & 800.000 ευρώ

Ο Σταθάκης εκτός από το ένα εκατομμύριο ευρώ, ξέχασε να δηλώσει… 38 ακίνητα & 800.000 ευρώ

Εκτός από το γνωστό ένα εκατ. ευρώ, ο υπουργός Γ. Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει άλλα 800.000 ευρώ, ενώ έχει συμμετοχή από 3% έως 65% σε 38 ακίνητα.

Νέα προβλήματα στην κυβέρνηση προκαλεί ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής. Εκτός από το γνωστό πλέον 1.000.000 ευρώ σε καταθέσεις που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει, στον έλεγχο εντοπίσθηκαν και άλλες σημαντικές διαφορές και στις υπόλοιπες τραπεζικές του καταθέσεις όπως και για την συμμετοχή του σε ακίνητα…Ο ίδιος έσπευσε υποβάθμισε το θέμα δηλώνοντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες «ουδέν σχόλιο, να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες…» ενώ ταυτόχρονα κυβερνητικοί κύκλοι προδίκαζαν ότι πρόκειται μάλλον για «τεχνικό θέμα» και πρόσθετα « πολιτικά δεν υπάρχει θέμα. Ο έλεγχος είναι θεμιτός για όλους…».

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014» είπε λίγο αργότερα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές ο υπουργός έχει ποσοστό συμμετοχής στα ακίνητα αυτά που ξεκινά από 3% και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 66%. Μεταξύ αυτών υπάρχει αποθήκη 2.000 τμ στο παλιό λιμάνι των Χανίων. 

Ο κ. Σταθάκης θα ελεγχθεί επίσης αν έχει καταβάλει για τα ακίνητα αυτά φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής.

 Σχόλια