Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει απόπειρα χειραγώγηση της… Δικαιοσύνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει απόπειρα χειραγώγηση της… Δικαιοσύνης

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς όμως αναφορές στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ανταρσία» Παυλόπουλου για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Θα υπογράψει ο Παυλόπουλος τις πραξικοπηματικές τοποθετήσεις στον Άρειο Πάγο;

Δεν υπογράφει ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη μέχρι τις εκλογές

Συγκεκριμένα μιλάει για μεθοδεύσεις που προκαλούν «τραύμα στη Δικαιοσύνη και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών», ενώ υποστηρίζει ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου στήριζαν τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στην ανακοίνωση που εξεδόθη, στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπέγραψε εξαρχής τα σχετικά προεδρικά διατάγματα για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης ενώ μόλις σήμερα τα επέστρεψε ανυπόγραφα και άρα χωρίς καμιά νομική ισχύ στη νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε πλήρη εξέλιξη απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας».

Σχόλια