Ο Τραμπ αρνείται την ήττα του στην Αϊόβα και ψηφοθηρική «απάτη»

Ο Τραμπ αρνείται την ήττα του στην Αϊόβα και ψηφοθηρική «απάτη»

Για ψηφοθηρική «απάτη» κατηγόρησε τον ανθυποψήφιό του στην πολιτεία της Αϊόβα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε σήμερα την ακύρωση της νίκης του Τεντ Κρουζ στην πολιτεία της Αϊόβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ή διαφορετικά την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Αναλυτικότερα, με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ ξεκαθαρίζει ότι δεν παραδέχεται την ήττα του στις κάλπες της Δευτέρας, κατηγορώντας τον γερουσιαστή Κρουζ ότι «έκλεψε» τη νίκη στην Αϊόβα, εξαπατώντας τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ υποστηρίζει ότι ο κ. Κρουζ παραπληροφόρησε τους ψηφοφόρους διανέμοντας ένα δελτίο Τύπου όπου αναφερόταν ότι ένας άλλος υποψήφιος, ο Μπεν Κάρσον, εγκατέλειπε τη διεκδίκηση του χρίσματος την προεδρία. «Πολλοί άνθρωποι ψήφισαν τον Κρουζ αντί για τον Κάρσον εξαιτίας αυτής της απάτης», καταγγέλλει ο μεγιστάνας.

Επιπλέον, ο κ. Τραμπ κατηγορεί τον κ. Κρουζ ότι εξαπάτησε «ανύποπτους» ψηφοφόρους χάρις σε ένα πιστοποιητικό που τους «έδινε χαμηλούς βαθμούς» και τους προέτρεπε να διορθώσουν το πρόβλημα ψηφίζοντας υπέρ του γερουσιαστή.

Ο κ. Τραμπ έως τώρα δεν έχει προσφέρει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τις καταγγελίες του, ενώ την Τρίτη με άλλα μηνύματά του στο Twitter φαινόταν ήρεμος και να αποδέχεται το αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απάντηση από το στρατόπεδο Κρουζ ή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τη στιγμή που όλοι ετοιμάζονται για την ψηφοφορία στη δεύτερη κατά σειρά πολιτεία, το Νιού Χάμσερ.

Ο κ. Κρουζ κέρδισε τις εκλογές στην Αϊόβα με ποσοστό περίπου 28%, αφήνοντας τον κ. Τραμπ στη δεύτερη θέση, με 24%, ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να έχει μικρό προβάδισμα – όμως με μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων.

«Με βάση την απάτη που διέπραξε ο γερουσιαστής Κρουζ κατά τις εκλογές στην Αϊόβα, είτε πρέπει να λάβει χώρα νέα ψηφοφορία, είτε τα αποτελέσματα του Κρουζ πρέπει να ακυρωθούν», τονίζει στο Twitter ο κ. Τραμπ.Σχόλια