Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του κατά του Ιράν μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του κατά του Ιράν μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν αλλάξει την στάση τους απέναντι στο Ιράν, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς την Κυριακή (29/1), είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κρίστοφερ Σέργουντ, χωρίς ωστόσο να παραθέσει λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη ο σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φιν δήλωσε ότι «προειδοποιούμε το Ιράν επισήμως» για το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε πρόκληση.

Η προειδοποίηση του Φλιν σηματοδοτεί μια απότομη αλλαγή πολιτικής και τόνου προς το Ιράν από αυτήν του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το 2015 είχε διαπραγματευτεί μια πυρηνική συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και Δυτικών δυνάμεων.

Ο Φλιν είπε σε δημοσιογράφους ότι αντί το Ιράν να ευγνωμονεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πυρηνική συμφωνία, «το Ιράν έχει τώρα πάρει θάρρος. Από σήμερα, προειδοποιούμε επισήμως το Ιράν».

Από την πλευρά του, το Ιράν επιβεβαίωσε χθες (1/2) ότι είχε εκτοξεύσει δοκιμαστικά έναν νέο πύραυλο αλλά αρνήθηκε ότι είχε παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας ή το ψήφισμα 2231 των Ηνωμένων Εθνών το οποίο επιδοκιμάζει τη συμφωνία.

Ο Φλιν υποστήριξε ότι η εκτόξευση παραβίασε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο εκδόθηκε το 2015.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια