Ο Τσακαλώτος υπέγραψε τους νέους μισθούς – πρόκληση του ΤΧΣ

Ο Τσακαλώτος υπέγραψε τους νέους μισθούς – πρόκληση του ΤΧΣ

Νέα εκτελεστική επιτροπή με «χρυσούς» μισθούς αλλά και… bonus συμμετοχής απέκτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δημοσιεύεται εχθές, Πέμπτη, στο ΦΕΚ.

Νέος διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου ορίστηκε ο Βασίλης Κατσικιώτης και αναπληρωτής ο Eric Henri Paul Tourret, ενώ ο Δημήτρης Φραγγέτης αποτελεί, ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας, το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου ορίζονται ως ακολούθως και προκαλούν «ανατριχίλα» στην Ελλάδα της κρίσης:

– Του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 220.000 ευρώ.

– Του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Εκτελεστικής Επιτροπής στις 185.000 ευρώ.

– Των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 155.000 ευρώ.

– Του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στις 120.000 ευρώ.

Παράλληλα, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των χιλίων 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως.

Τέλος, για τα μέλη εκείνα της Διοίκησης του Ταμείου που συμμετέχουν ως μέλη και στην Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως, με ανώτατο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ.Σχόλια