Ο Τσίπρας επιστρέφει και συγκαλεί έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο το βράδυ – Προς απόρριψη η πρόταση των δανειστών

Ο Τσίπρας επιστρέφει και συγκαλεί έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο το βράδυ – Προς απόρριψη η πρόταση των δανειστών

Στη σύγκλιση έκτακτου Κυβερνητικού Συμβουλίου αναμένεται να προχωρήσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής πλευράς, ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, ενώ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα περίπου στις 19:00 το απόγευμα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να είναι πλήρης η σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί που βρίσκονται εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αυτή την ώρα επισκέπτεται το Μαυροβούνιο για επίσημη επίσκεψη.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, όπου ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Την ίδια ώρα, ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το κείμενο των θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από μνημόνιο. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φέρουν άλλη πρόταση αύριο», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Δε μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δε βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία».Σχόλια