Ο Βαρουφάκης «καρφώνει» Ολάντ: Δεν μας βοήθησε καθόλου

Ο Βαρουφάκης «καρφώνει» Ολάντ: Δεν μας βοήθησε καθόλου

«Πυρά» εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του στενού φίλου, όπως απεδείχθη και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του,   προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δηλώνοντας στη γαλλική εφημερίδα Liberation, πως ο κ. Ολάντ  δε βοήθησε την Ελλάδα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού με τους δανειστές.

Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη έγιναν εν όψει των περιφερειακών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Γαλλία.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Μπορεί ο ίδιος να μην είναι πλέον υπουργός Οικονομικών, όμως συνεχίζει να μιλάει» και  συμπληρώνει: «Στην Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης  συμμετέχει στο κίνημα 1101 και εξηγεί τους λόγους της συμμετοχής του».

«Η εκλογική διαδικασία δεν επαρκεί για να διατηρήσει σε εγρήγορση τη δημοκρατία. Μία ολιγαρχία που ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει την κοινή γνώμη. Το κίνημα 1101 δεν είναι το ευρωπαϊκό πολιτικό δίκτυο που θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα. Έχουμε αναπτύξει ένα χώρο διαλόγου, άκρως πολιτικό, για να δημιουργήσουμε μία συναίνεση μεταξύ των Ευρωπαίων Δημοκρατών», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης».

Ερωτηθείς για το αν ο Φρανσουά Ολάντ είναι φίλος της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά. Επιπλέον, στο σχόλιο του δημοσιογράφου περί βοηθείας του κ. Ολάντ στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Βαρουφάκης ήταν κάθετος. «Απολύτως όχι! Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, o Φρανσουά Ολάντ και ο Γάλλος  υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν μας υποστήριξαν με κάποιες χρήσιμες δηλώσεις τους. Αλλά την κρίσιμη στιγμή όχι, η υποστήριξή τους ήταν μηδενική», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης και των σκληρών διαπραγματεύσεων που είχαμε, η Γαλλία δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της. Ο Ολάντ απέτυχε να δώσει ένας τέλος στη βαρβαρότητα εναντίον της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Φρανσουά Ολάντ διέπραξε πολιτικό λάθος με το να μην εμποδίσει ένα ολίσθημα προς τον αυταρχισμό που θα είναι επιβλαβές για όλους , συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων και των οικονομικών τους συμφερόντων. Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε ένα πραγματικό δώρο στη Μαρίν Λεπέν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.Σχόλια