Ο Βαρουφάκης περιμένει θετικές εξελίξεις στο Eurogroup της 11ης Μαΐου

Ο Βαρουφάκης περιμένει θετικές εξελίξεις στο Eurogroup της 11ης Μαΐου

Διαφορετική άποψη από αυτήν που διατύπωσε το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, νωρίτερα σε non paper, φαίνεται πως έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το γεύμα που είχε με τον Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι περιμένει πως η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών να φανεί στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Με αντίστοιχη διάθεση σχολίασε και τη συνάντησή του με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, τονίζοντας ότι είχαν «μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία που ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου».

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, σκοπός του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας είναι η καταγραφή του κοινού τόπου που επετεύχθη σε επίπεδο Brussels Group, κατά τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. «Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ακόμη ότι η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.Σχόλια