Ο βαθύς …ύπνος του Μαξίμου

Ο βαθύς …ύπνος του Μαξίμου

Πραγματικά ώρες ώρες είναι να απορείς για τα επιτελεία των κομμάτων. Έγινε ολόκληρη συζήτηση στην Βουλή για την διαφθορά και την διαπλοκή.

Μεταξύ των άλλων ωραίων η κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των κομματικών θαλασσοδανείων. Είναι να απορεί κανείς με την αόριστη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός -και κατ΄επέκταση το επιτελείο του- είτε δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, είτε δεν έχουν την δυνατότα να ενημερωθούν για τα στοιχειώδη.

Ο κ. Τσίπρας απειλούσε με εξεταστικές ενώ η δημοσιογραφική έρευνα του ereportaz έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια την υπαρξη του εισαγγελικού πορίσματος Καλούδη που θα έστελνε στον ανακριτή 50 τραπεζίτες για απιστία και 10 διευθυντές και ταμίες κομμάτων. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε μάλιστα καταλήξει σε συγκεκριμένες… διευθύνσεις αλλά και ονόματα.

Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Τσίπρας ή το επιτελείο του θα ήταν να αναζητήσει το συγκεκριμένο (δημοσιευμένο) πόρισμα και να διατάξει μια απλή έρευνα για να διαπιστωθούν οι λόγοι που από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου 2013 οπότε και έγινε Νόμος του Κράτους η τροπολογία που αμνήστευσε τους τραπεζίτες δεν ασκήθηκαν οι διώξεις που καταγράφονταν από τον εισαγγελέα Καλούδη. 

Αν και φοβάμαι ότι οι διαπιστώσεις θα εκπλήξουν δυσάρεστα ορισμένους…

ΥΓ. Πληροφορούμαι ότι την αδυναμία του Μαξίμου ανέλαβε να καλύψει ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.


Σχόλια