Ο βίος και η πολιτεία του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη

Ο βίος και η πολιτεία του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη

Ακόμη και πολιτικές διαστάσεις παίρνει η είδηση της σύλληψης του εφοπλιστή και επίδοξου καναλάρχη, Γιάννη Καραγιώργη κατόπιν εκδόσεως διεθνούς εντάλματος σύλληψης για απάτη στην Ολλανδία.

Ο επιχειρηματίας που με ανακοίνωση του δηλώνει άγνοια για την διαδικασία που κινήθηκε στην Ολλανδία παραμένει φρουρούμενος στο «Ιπποκράτειο» καθώς ένιωσε… αδιαθεσία όταν του ανακοινώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης.

Τυχαία 

Η σύλληψη Καραγιώργη πραγματοποιήθηκε μάλλον τυχαία. Τον εφοπλιστή σταμάτησαν για έλεγχο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Γλυφάδα. Όταν πήγε στο τμήμα ο επιχειρηματίας ενημερώθηκε για την έκδοση εντάλματος. Ακολούθως οδηγηθηκε στην εισαγγελία Εφετών όπου διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Στην συνέχεια όμως αδιαθέτησε…

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αρνείται τις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας και της δόλιας πτώχευσης.

«H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011. Ο σύνδικος πτώχευσης, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία. Σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το εγχείρημα της Hellas Net και η φανταχτερή παρουσίαση 

Ο 63χρονος εφοπλιστής έγινε γνωστός καθώς αγόραζε το ένα μετά το άλλο από τα πολλά περιφερειακά κανάλια και προσπάθησε να μπει δυνατά στον τηλεοπτικό χώρο. Φήμες αλλά και δημοσιεύματα μάλιστα τον έφεραν να επιθυμεί να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας.

Το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας. Στην έδρα του, τον Πύργο Αθηνών, γίνονταν αλεπάλληλα ραντεβού μεταξύ των επικεφαλής του εγχειρήματος και δημοσιογράφων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο 63χρονος εφοπλιστής παρουσίαζε το νέο τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet, ένα τηλεοπτικό δίκτυο περιφερειακών καναλιών, θέλοντας να μπει στον τομέα της ενημέρωσης.

Μάλιστα, στην επίσημη παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού δικτύου στο Μουσείο της Ακρόπολης παρευρέθηκαν υπουργοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδιαφημιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, κοσμικοί κ.ά. Μεταξύ τους ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, κ. Κρέτσος, ο υπουργός Υποδομών, κ. Σπίρτζης, και πολλοί ακόμη.

Πριν, ωστόσο, από την παρουσίαση του τηλεοπτικού δικτύου, που αναπαράχθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά από τις ιστοσελίδες, ο Γιάννης Καραγιώργης παρέμενε άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Τελικά, η τρίτη του προσπάθεια αποδείχτηκε πιο τυχερή, με το HellasNet να αποτελείται από 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία). Το τελευταίο ο κ. Καραγιώργης το αγόρασε από την οικογένεια Αντωνίου, καθώς τα παιδιά του Άγγελου Αντωνίου, Γιώργος και Τέα, δε θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση στα ΜΜΕ.

Το HellasNet περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, μαγκαζίνο, εκπομπές.

Νωρίτερα, το 1994, ένα φοβερό δυστύχημα στο υπερδεξαμενόπλοιό του «Στολίδι» οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Στο «Στολίδι» ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί.

Αποτέλεσμα αυτού, οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που είχαν τροφοδοτήσει τον επιχειρηματία με αρκετά εκατομμύρια, να του «γυρίσουν την πλάτη», ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και της προσωπικής του. Παράλληλα, ο ίδιος αντιμετώπιζε και προβλήματα εντός της οικογένειάς του, καθώς την ίδια περίοδο ήρθε και το διαζύγιο με τη σύζυγό του, Ιωάννα Πάικου.

Ο Γιάννης Καραγιώργης, ωστόσο, κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του, και να χτίζει νέες επιχειρήσεις, ενώ ασχολήθηκε με τις ναυλώσεις πλοίων, προσπαθώντας να ανέλθει στις πρώτες θέσεις του πόντιουμ της ναυτιλίας.

 Σχόλια