Ο Βούτσης ευχαρίστησε τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ (βίντεο)

Ο Βούτσης ευχαρίστησε τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ (βίντεο)

Τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο «στρατηγείο του αγώνα τους», στην οδό Καραγιώργη Σερβίας επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τις καθαρίστριες για το παράδειγμα συλλογικής διεκδίκησης που έδωσαν όλους τους προηγούμενους μήνες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « τα σύμβολα γράφουν την ιστορία και όχι οι χαρτογιακάδες των Βρυξέλλων».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες όσες και όσους αγωνίστηκαν και από αυτό το μετερίζι σε έναν αγώνα δίκαιο κοινωνικά, σε έναν αγώνα που είχε πολύ μεγάλο ηθικό φορτίο, ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε ανάλγητες κοινωνικές πολιτικές.

Γι’ αυτό και ο κόσμος αυτόν τον αγώνα τον αγκάλιασε και γι’ αυτό υπήρξε μία αλλαγή σε νοοτροπίες, σε πολιτικούς συσχετισμούς που οδήγησαν και τη σημερινή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας.

Έχουμε πλήρη συνείδηση και συναίσθηση της απίστευτης προσφοράς που υπήρξε από αγωνιζόμενες και αγωνιζόμενους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, που οδηγήθηκαν σε απολύσεις αυτά τα χρόνια.

Και έχουμε κι ένα μεγάλο φορτίο ευθύνης για να μπορέσουμε να μείνουμε όσο καιρό χρειάζεται με τη λαϊκή εντολή στο τιμόνι της διακυβέρνησης έτσι ώστε η αρχή που έγινε τώρα με την αποκατάσταση των καθαριστριών, να έχει τα επόμενα βήματα.

Αν γνωρίζατε πόσες κατηγορίες ανθρώπων, μέσα από την κοινωνία έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας, και οι οποίοι αδικήθηκαν όλη την προηγούμενη δεκαπενταετία, για να βάλω κάπου ένα χρονικό όριο, και πριν το μνημόνιο και μέσα στο μνημόνιο, θα ξέρατε πόσο βαρύ είναι το φορτίο της ευθύνης που έχουμε για την αποκατάσταση όλων αυτών των ανθρώπων.

Γι’ αυτό και εργαζόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και συνέπεια για να υπάρξει μία συμφωνία που θα επιτρέπει πραγματικά στην Ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνικές πολιτικές, όχι απλά να αποκαταστήσει μερικές χιλιάδες ανθρώπους όπως έγινε τώρα, αλλά να ανοίξουμε έναν ορίζοντα για την εργασία γενικότερα και για τα δικαιώματα.

Να φύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα, να μην φεύγουνε τα παιδιά μας έξω, να σταματήσει η ανεργία, να βοηθηθούνε οι μακροχρόνια άνεργοι. Όλο αυτό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, το οποίο θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μόνο εάν υπάρξει μία έντιμη, συνεπής συμφωνία με τη λαϊκή θέληση, βούληση αλλά και ανοχή έτσι ώστε τους επόμενους μήνες, ελπίζω και χρόνια, να μπορεί αυτή η κυβέρνηση να εκφράζει, να αντιστοιχείται σε αυτά που ο κόσμος θέλει στην καθημερινότητά του.

Και πάλι ευχαριστώ, εκ μέρους της κυβέρνησης, κυριολεκτικά από την καρδιά μας διότι αυτό που είπε και ο Πρωθυπουργός ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος παρά μόνο αυτοί που δεν δίνονται, πρέπει να περάσει σαν νοοτροπία μέσα στον κόσμο. Απέναντι στην νοοτροπία του καναπέ, του μιθριδατισμού, της ατομικότητας. Απέναντι στην νοοτροπία που γεννάει αντί εργαζόμενους που πολεμάνε για τα δικαιώματά τους, εργαζόμενους οι οποίοι τελικά υφίστανται όλον αυτό το μεσαίωνα χωρίς να αρθρώσουν τις λέξεις που πρέπει.

Δίνουμε κι αυτήν τη μάχη. Μία μάχη ιδεολογική, πολιτιστική, ηθική. Δεν είναι μόνο οι οικονομικές συνέπειες του μνημονίου. Τώρα έρχονται στην επιφάνεια οι ηθικές, κοινωνικές, πολιτιστικές διαστάσεις μίας καταστροφής που έγινε στη χώρα μας και που όλοι μαζί από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Όχι κομματικά, ούτε ιδιοτελώς, ούτε προσωπικά. Αλλά γιατί δώσατε μία ψηφίδα αγώνα, συνέπειας με ιστορική πραγματικά διάσταση».Σχόλια