Ο Χακάν Σουκούρ κινδυνεύει με φυλάκιση για… προσβολή στον Ερντογάν

Ο Χακάν Σουκούρ κινδυνεύει με φυλάκιση για… προσβολή στον Ερντογάν

Κατηγορείται ότι έβρισε τον πρόεδρο της χώρας του στο Twitter

O διάσημος Τούρκος πρώην ποδοσφαιριστής, Χακάν Σουκούρ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του Twitter.

Έπειτα από μια αθλητική καριέρα που σηματοδοτήθηκε ιδιαίτερα από την τρίτη θέση που κατέλαβε η Τουρκία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, ο Σουκούρ εισήλθε στην πολιτική στο πλευρό του Ερντογάν και εξελέγη βουλευτής το 2011 με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

Ωστόσο αντιτάχθηκε στην απόφαση του Ερντογάν να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του πρώην συμμάχου του και τώρα υπ’ αριθμόν ένα εχθρού του, του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ, και το 2013 παραιτήθηκε από το AKP.

Ο «Ταύρος του Βοσπόρου», που το 2002 πέτυχε τον ταχύτερο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από μόλις 11 δευτερόλεπτα, από τον Δεκέμβριο μετακόμισε στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του, για να εργαστεί στο άνοιγμα της ακαδημίας σπορ και να μάθει αγγλικά.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια